סלט סלק עדשים ושעועית ירוקה

כשיש הרבה מים והסלק עסיסי ובוהק- זה הזמן להכין סלט
מלא ברזל.
סלט שהוא ארוחה שלמה אבל ממש פשוט להכנה.

(ויום אחרי אפשר לטחון אותו ולהפוך לקציצות… אבל זה כבר לפוסט אחר)

✿ מה צריכים?

  • 2 סלקים שטופים היטב (ממש היטב)
  • 3/4 כוס עדשים שחורות לפני בישול
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • חופן שעועית ירוקה מוקפאת (סנפורסט ודומיו)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 לימון סחוט (רק טרי!)
  • **תוספת מדליקה ומשדרגת: חצי לימון קצוץ בקליפתו לאוהבים טעמים מיוחדים!

✿ איך מכינים?

  • מבשלים את הסלק בקליפתו במים רותחים עד לריכוך. תוודאו שיש הרבה מים בסיר כדי שלא יגמרו… זה לוקח בערך שעה. בנתיים אפשר להכין משהו נוסף לארוחה :)
    אני אוהבת את הסלק לא מבושל לגמרי, אבל זה כבר לטעמכם.
    לאחר שהסלק התרכך, מסננים ושוטפים במים.
    מקלפים בידיים את הקליפה שיורדת בקלות וחותכים לקוביות של 1*1 ס"מ.
  • מבשלים בסיר נפרד עם הרבה מים את העדשים השחורות כ- 20 דקות עד שמתרככות אבל לא מתפרקות לגמרי. אין צורך בהשריה לפני הבישול.
    מסננים ומקררים מעט.
  • בנתיים קוצצים את הפטרוזיליה ומוציאים את השעועית לקערה. אין צורך לבשל את השעועית, רק לחתוך מעט שיהיה נוח לתפוס עם המזלג.
  • עכשיו כשהכל מוכן מרכיבים את הסלט: מערבבים בקערה את הסלק, העדשים, הפטרוזיליה, וחצי מכמות השעועית. מערבבים עם כל חומרי הרוטב.
  • מסדרים בקערה יפה ופתוחה את הסלט ומלמעלה מוסיפים את השעועית שנשארה כדי שתתן צבע ירוק ומרענן וגם את האגוזים.
  • מגישים קר או בטמפרטורת החדר ונהנים מהשקט
474