סלט קישואים ושמיר

★ מה צריכים?

  • 6 קישואים בינוניים או זוקיני
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות חומץ תפוחים
  • 4-6 ענפי שמיר
  • 2 שיני שום מעוכות ופרוסות דק
  • סומאק, מלח, פלפל
  • אופציה- יוגורט ביו

★ איך מכינים?

  • פורסים דק דק את הקישואים ומסדרים בשורות על תבנית אפייה.
    בוזקים מעל 2 כפות שמן זית, מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס
    ואופים על 200 מעלות כ 20 דקות במצב טורבו.
  • מוציאים לאחר השחמה יפה, מסדרים בכלי אחסון שכבות שכבות בלי לבלגן את הטבעות.
    שכבה קישואים
    מעליה מסדרים שום, כמה ענפי שמיר, סומאק בנדיבות, חומץ ועוד קצת שמן זית
    וחוזרים עד שנגמרים הקישואים.
  • הסלט משתבח ואפילו טעים יותר יום אחרי שספג את כל הטעמים של הרוטב.

★ הטיפ שלי – אפשר לפני ההגשה לזלף מעט יוגורט לאקסטרא רעננות

סלט קישואים ושמיר
129