מתכון סלט שעועית אזוקי ודלעת

סלט וואו! מתאים גם לאירוח כשרוצים להכין משהו בריא אבל גם מרשים וצבעוני
וגם לפינוק אישי לעצמך, לא רק בחורף….
שעועית אזוקי היא אחת הקטניות הבריאות, מחזקת דם ולכן מתאימה מאוד לנשים בהריון ואחרי לידה, למי שיש אנמיה או חוסר ברזל ולטבעונים.

★ מה צריכים?

  • 1 דלורית קטנה קלופה וחתוכה לקוביות 2*2 ס"מ
  • 1/2 כוס שעועית אזוקי אדומה- כדאי להשרות שעה במים פושרים (אבל לא חובה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית אורגנו יבש (או 2 כפות טרי)
  • חצי כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 כפית שומשום
  • 1 כפית סילאן
  • מיץ מ 1/2 לימון

★ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • אופים על נייר אפייה את קוביות הדלורית עם 1 כף שמן זית, מעט מלח גס ואורגנו.
  • בנתיים מרתיחים מים בסיר ומבשלים את השעועית כחצי שעה עד 45 דקות לריכוך קל,אבל מוציאים לפני שמתפרקת לגמרי…
  • בזמן הזה קוצצים את הירק
  • אחרי שהשעועית מוכנה מסננים ושוטפים במים קרים ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים את קוביות הדלורית האפויות, את הירק ושאר המרכיבים (שומשום,לימון,סילאן…) טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.
  • אוכלים קר או חמים

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ לבשל כמות כפולה של שעועית האזוקי ולהקפיא אותה לשימוש בפעם הבאה!

מתכון סלט שעועית אזוקי ודלורית
מתכון סלט שעועית אזוקי ודלעת
סלט שעועית אזוקי ודלעת של פיות הבישול של צברה
325