סלט בטטה ועדשים שחורות

סלט- ארוחה מדליק, טעים, בריא וצבעוני.

 

✿ מה צריכים?

  • 1/2 כוס עדשים שחורות (לפני בישול)
  • 2 גבעולים של בצל ירוק חתוכים לטבעות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 בטטה גדולה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות גרעיני חמניות
  • 1 כפית שום כתוש
  • מלח גס, פלפל גרוס
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית לרוטב+ 2 כפות לבטטה בתנור
  • 1 כף סילאן טבעי
  • 1 כפית שמן שומשום

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 200 מעלות
  • מסדרים את קוביות הבטטה עם מלח, פלפל גרוס ושום כתוש. מוסיפים 2 כפות שמן זית ומערבבים היטב. אופים כחצי שעה עד שהבטטה רכה ושחומה.
  • בנתיים מרתיחים סיר עם הרבה מים ומבשלים את העדשים כ- 15 דקות עד לריכוך. מסננים ומניחים בקערה.
  • לקערה מוסיפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והגרעינים, ולאחר מכן גם את הבטטה שהתקררה מעט.
  • מזלפים מעל לימון, שמן שומשום, שמן זית וסילאן ומגישים בקערה יפה

* אפשר כרגיל לשחק עם המתכון ולהוסיף חופן חמוציות או פיסטוקים או כל אגוז אחר שאוהבים במקום הגרעינים.

סלט בטטה ועדשים שחורות
סלט בטטה ועדשים שחורות
סלט בטטה ועדשים שחורות
475