סלט ארטישוק חם

סלט שיכול להיות בקלות גם תוספת טעימה לארוחה.

הבסיס הוא הארטישוק המוקפץ, ואליו אפשר להוסיף כל מה שאוהבים…
הנה דוגמא לסלט שהוא גם צבעוני ויפה וגם טעים בטירוף!

מה צריכים?

  • 1 חבילת ארטישוק קפוא ומופשר כשעה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 80 גר' זיתי קלמטה מגולענים
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות או לרצועות
  • 1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות או לרצועות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה/ או כוסברה
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • **אפשר להוסיף רבע פלפל חריף קצוץ דק ללא גרעינים

איך מכינים? 

  • חותכים את לבבות הארטישוק לפרוסות דקות ומקפיצים על מחבת עם מעט שמן זית. כאשר הנוזלים מתאדים, מוסיפים 1-2 כפות רוטב סויה ושום כתוש.
    אם המחבת קטנה, עשו שלב זה בשתי פעמים כדי לא לגרום לבישול במקום להקפצה של הארטישוק.
    ממשיכים להקפיץ עד שהארטישוק מתרכך מבפנים וצרוב מבחוץ.
  • אותו הדבר עושים עם הפלפלים החתוכים. מקפיצים מעט עם שמן זית וסויה.
  • מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, מערבבים עם הארטישוק והפלפל המוקפצים ומגישים חמים בקערה יפה.
  • אפשר להעשיר את הסלט עם צנוברים קלויים או קשיו ועם פרמזן מגורד.
1,564