מרק כתום

מתכון למרק כתום- המחמם הרשמי!

אין יותר מנחם ממרק חם וסמיך ביום גשום כשרוחות הסערה נשמעים בחוץ…
המרק הזה קל להכנה , טעים ולא משמין במיוחד. תנסו את זה בבית!

✿ מה צריכים?

  • 2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 6 יח' גזר קלוף וחתוך לטבעות
  • 1 דלורית קלופה וחתוכה לקוביות (אפשר להחליף בדלעת)
  • 2 ליטר מים רותחים
  • 1 כפית שום כתוש או 3 שיני שום קצוצות גס
  • 2 כפות שמן זית מעולה
  • **אופציה- ג'ינג'ר כתוש חצי כפית
    **תבלינים- כמויות לפי הטעם:ציפורן
    קינמון
    מלח
    פלפל אנגלי טחון/ 3 גרגירי פלפל אנגלי שלם
    2-3 עלי דפנה
    פלפל שחור גרוס דק
    מוסקט -4-5 גירודים על הפומפיה או קמצוץ קטן של מוסקט טחון (להיזהר לא לשים יותר מידי,מדובר בתבלין דומיננטי!)

> המלצה לשדרוג: להוסיף חצי כוס עדשים כתומות להעשרת המרק!
✿ איך מכינים? 

  • מרתיחים את המים בסיר ומוסיפים את הירקות, ,השום, השמן והמלח.
  • מוסיפים תבלינים
  • לאחר רתיחה ממשיכים לבשל עד שהגזרים התרככו לגמרי.
  • מרסקים את הירקות בתוך הסיר במיקסר סטיק (ישירות בתוך הסיר) עד שנוצר מרקם חלק ואחיד. אם רוצים דליל יותר, מוסיפים מים. אם רוצים להסמיך, מבשלים עוד מספר דקות או מוסיפים גזר מגורד ומבשלים עוד כרבע שעה.
  • מבשלים עוד כרבע שעה, מידי פעם מערבבים, כדי שלא תישרף התחתית.
  • מגישים חם חם בקערית יפה ופתוחה עם זילוף של שמן זית מעל וקרוטונים. (עדיף כאלה שקליתם לבד בתנור ולא החצץ שמוכרים לנו בשקיות…)

 

241