מיני פשטידת בטטה

מתכון ל 12 מאפינס בתבנית שקעים סיליקונית

✿ מה צריכים?

  • 2 בטטות גדולות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 1 גבינה לבנה 5% (250 גר')
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס פתיתי גבינה צהובה
  • כפית אורגנו
  • חצי כפית מלח
  • קמצוץ אגוז מוסקט מגורד
  • כפית שמן זית לטיגון ושימון התבנית/ שמן ספריי

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
  • מסדרים בתבנית את קוביות הבטטה והגזר, מתבלים בשום, מלח ואגוז מוסקט. מוסיפים 1 כף שמן זית ומערבבים. אופים כחצי שעה על 180 מעלות.
  • בקערה מערבבים גבינות, אורגנו, ביצים וקמח. לאחר שהבטטות והגזר מוכנות ורכות, מוסיפים לתערובת הגבינות.
  • בודקים טעמים ואם צריך מתקנים תיבול ומרקם. אם נוזלי, אפשר להוסיף 3-4 כפות קוואקר או עוד 2 כפות קמח. אם מוצק מידי ולא מתערבב בקלות, אפשר להוסיף ביצה.
  • משמנים קלות תבנית שקעים מסיליקון וממלאים כל שקע במלית.
  • אופים במרכז התנור כ 55- 45 דקות עד להשחמה יפה ועד שהמאפינס אפויים היטב ובנגיעה הם יבשים מבחוץ.

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!

449