מיני פשטידת בטטה

מתכון ל 12 מאפינס בתבנית שקעים סיליקונית
✿ מה צריכים?
- 2 בטטות גדולות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות
- 2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 כף שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 שקית אבקת אפיה
- 1 גבינה לבנה 5% (250 גר')
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1/4 כוס פתיתי גבינה צהובה
- כפית אורגנו
- חצי כפית מלח
- קמצוץ אגוז מוסקט מגורד
- כפית שמן זית לטיגון ושימון התבנית/ שמן ספריי
✿ איך מכינים?
- מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו.
- מסדרים בתבנית את קוביות הבטטה והגזר, מתבלים בשום, מלח ואגוז מוסקט. מוסיפים 1 כף שמן זית ומערבבים. אופים כחצי שעה על 180 מעלות.
- בקערה מערבבים גבינות, אורגנו, ביצים וקמח. לאחר שהבטטות והגזר מוכנות ורכות, מוסיפים לתערובת הגבינות.
- בודקים טעמים ואם צריך מתקנים תיבול ומרקם. אם נוזלי, אפשר להוסיף 3-4 כפות קוואקר או עוד 2 כפות קמח. אם מוצק מידי ולא מתערבב בקלות, אפשר להוסיף ביצה.
- משמנים קלות תבנית שקעים מסיליקון וממלאים כל שקע במלית.
- אופים במרכז התנור כ 55- 45 דקות עד להשחמה יפה ועד שהמאפינס אפויים היטב ובנגיעה הם יבשים מבחוץ.
✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!
443