מתכון למאפינס חצילים

מן מאפה שהוא בין פשטידה ללחמניה. מה שבטוח- טעים נורא!

✿ מה צריכים? מתכון לכ 12-15 מאפינס

  • 1 חציל בינוני חתוך לקוביות (1*1 ס״מ בערך)
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • חופן פתיתי גבינה צהובה (כ-3כפות)
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9% או כל גבינה רכה שאוהבים
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1 כפית שום כתוש
  • מעט שמן זית
  • תבלינים: מלח, פלפל גרוס, אורגנו או בזיליקום מיובש

 

✿ איך מכינים?
מחממים תנור ל 250 מעלות.
אופים את החציל עם שמן זית ושום בתבנית שטוחה עד שמתרכך ומזהיב קלות.
מוציאים מהתנור ובפשטות מערבבים עם כל החומרים.

מנמיכים את החום בנור ל 180 מעלות.
משמנים קלות תבניות מאפינס/ שקעים בשמן זית ויצקים את המסה.
אפשר להוסיף גבנ״צ או פתיתי פרמזן מלמעלה להגברת השחיתות.

אופים כחצי שעה או עד השחמה קלה ומגישים חמים ליד סלט ירוק או פלטת גבינות וירקות.

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!

מאפינס חצילים
מתכון למאפינס חצילים
מתכון למאפינס חצילים
982