לביבות קישואים טבעוניות אפויות

מעט קלוריות. מעט התעסקות. בלי מוצרים מהחי. בלי להשתגע.
הרבה כיף. אפשר להקפיא ומתאים בערך לכל ארוחה (אפילו כנשנוש בדרכים)

✿ מה צריכים?
מתכון ל 10-15 לביבות (כדאי להכין כבר מראש כמות כפולה!)

  • 3 קישואים בינוניים מגורדים בפומפיה
  • 1 בצל מגורד בפומפיה
  • 1/2 כוס קמח מלא תופח
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 3 כפות פתיתי קוואקר מהיר הכנה/ או פתיתי "שפע"
  • 150 גר' טופו מגורד בפומפיה
  • 1/2 כפית מלח (עדיף הימלאיה)
  • כף שומשום (לא חובה)
  • מעט פלפל שחור
  • קמצוץ אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית אורגנו או בזיליקום מיובש
  • שמן ריסוס (או כפית שמן זית) לשימוש התבנית* אפשר להוסיף: חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • משמנים נייר אפיה (בריסוס או בשמן זית)
  • מערבבים את כל שאר המרכיבים ביחד לתערובת אחידה.
  • יוצרים קציצות בידיים (התערובת צריכה להיות קלה לעבודה, לא דביקה מידי,
    אך כזו שאפשר ליצור ממנה כדורים בלי בעיה.)
  • מסדרים עם מעט רווחים בתבנית ואופים כחצי שעה, עד להזהבה.
    הלביבות מוכנות כאשר אפשר להפריד אותן בקלות מהנייר.
    אם עדיין קשה להפריד, כנראה שהן צריכות עוד קצת זמן בתנור.
  • מגישים ליד טחינה ירוקה וסלט חסה טוב ומתענגים.

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!

לביבות קישואים טבעוניות אפויות
לביבות קישואים טבעוניות אפויות
לביבות קישואים טבעוניות אפויות
981