לביבות בטטה אפויות

אחרי שהבטטה נחה פעמיים בתנור, הלביבות האלה יוצאות רכות ונימוחות.
כמעט בלי תוספות לבטטה שמתוקה בעצמה.
ואפילו אפשר להקפיא אחרי ההכנה.

✿ מה צריכים? 
4 בטטות גדולות
כוס מלח גס- לרפד את התבנית
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
2 כפות פירורי לחם
מעט אגוז מוסקט, פלפל שחור

* אופציה: בצל ירוק קצוץ.

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 200 מעלות על מצב טורבו.
    משטחים את על תבנית עם ניר אפייה את המלח הגס בשכבה דקה ואחידה על מנת שתספוג את הנוזלים שהבטטה תגיר בתנור.
  • מסדרים את הבטטות השלמות (והשטופות) בקליפתן על המלח ואופים כשעה עד שהבטטות רכות מאוד. מוציאים מהתנור ומנמיכים את החום לטורבו 180 מעלות.
  • אחרי שהתקררו מעט, מקלפים בידיים את הבטטות ומוערכים במעבד מזון עם התבלינים והביצים. (אפשר גם ידנית למי שאין מעבד מזון…)
  • מוסיפים את הקמח והפירורים ומערבבים עד להטמעה מלאה שלהם בתוך העיסה.
    המרקם צריך להיות רך אבל לא נוזלי.

חשוב! בשלב הזה יש לקרר כחצי שעה במקרר כדי שהמרקם יתקשה מעט ושיהיה קל יותר ליצור לביבות בשק זילוף.

  • מוציאים את העיסה ומעבירים לשק זילוף. על תבנית מרופדת ניר אפיה משומן מעט מזלפים עיגולים בקוטר 3 ס"מ, שטוחים מעט.
  • אופים כחצי שעה עד שהלביבות תפוחות ויבשות.*טיפ: מוציאים מהתנור -ורק אחרי- שהתקררו מעט מפרידים מהתבנית, כדי למנוע התפרקות.בתאבון!

 

לביבות בטטה
לביבות לפני אפיה2
-שלב א- לביבות בטטה
924