ירקות בקרם קוקוס ופסטו

כשאת אמא לתאומים בני 4 חודשים, את הופכת ליצירתית אפילו יותר…
למי יש זמן לתבשילים ארוכים כשהקטנים האלה מחכים לך פה על השטיח?
אז הנה דוגמית לארוחה שלוקח 10 דקות להכין אותה ועוד 20 דקות לבשל אותה
וממש מתאים להכין אותה כשרעבים ורוצים ארוחה מזינה אבל מלאת טעם!

הבסיס הוא קרם קוקוס ואליו אפשר להוסיף כף של רוטב קארי מוכן (בבקבוק)
או כף גדושה של רוטב פסטו או אפילו חופן של בזיליקום קצוץ יעשה את העבודה.

 

★ מה צריכים?

  • 1 בצל חתוך גס
  • 2 קישואים חתוכים לעיגולים גסים
  • 1 חציל חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • חצי כרובית מפורקת לפרחים (גדולים)
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות (שיתבשלו מהר)
  • 2 שיני שום שלמות
  • 200 גר' קרם קוקוס (חצי פחית)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1-2 כף רוטב קארי אדום מוכן או ממרח פסטו
  • ואפשר להוסיף גם: ברוקולי, שעועית ירוקה, אפונה…

★ איך מכינים?

  • מחממים מחבת רחבה ושטוחה (סוטאז') ומניחים את כל הירקות
  • מערבבים מעט ואחרי כמה דקות של טיגון (ללא שמן!) מוסיפים את קרם הקוקוס.
  • מוסיפים את התיבול (פסטו או/ קארי, סויה…) ומבשלים כ 20 דקות עד שהירקות רכים אבל לא סמרטוטיים.
  • בזמן הזה מכינים סיר אורז קטן שכיף לאכול עם הירקות.

★ הטיפ שלי למשקיעים- שימו כמה עלי כפיר ליים ושורש גלנגל תאילנדי שיקפיץ את העסק!

אם רוצים להעשיר את המנה בחלבון אפשר להוסיף פתיתי סויה (שפע) או רצועות עוף למי שאוכל בשר. מוסיפים אותם דווקא לקראת סוף הבישול

ירקות בקרם קוקוס ופסטו
ירקות בקרם קוקוס ופסטו
ירקות בקרם קוקוס ופסטו
307