מתכון טופו עם ירקות מוקפצים

טעים, צבעוני ובריא. מתאים גם לטבעונים וגם למי שנמנע מגלוטן- פשוט השתמשו בסויה ללא גלוטן והמתכון מושלם עבורכם!
טיפ קטן על מוקפצים למיניהם שעובד גם פה:

כדי לשמור את הירקות פריכים ולא סמרטוטיים- מחממים את הווק, מוסיפים כף שמן ורק אז את זורקים פנימה סוג אחד של ירק בלבד בכל פעם.
לכל ירק זמן בישול שונה, וההקפצה בנפרד אומנם לוקחת יותר התעסקות,
אבל בסופו של דבר חוסכת זמן ומביאה לתוצאה שתרצו- ירקות פריכים וטעימים!
מחכים כמה שניות, וכשהרחש נרגע, מערבבים.
ברגע שהנוזלים נגמרים במחבת, אפשר להוסיף כף מרוטב הסויה ומעט מהשום הכתוש.
אם הירקות עדיין לא מוכנים אבל הנוזלים נגמרו,
השתמשו במעט(!) מים במקום בעוד שמן.

באופן הזה מקפיצים את הכל הירקות.
מידי פעם שוטפים את הווק בין ירק לירק, בכדי שלא תתקבל מרירות מהנוזלים שנשרפו.
לאחר שכל הירקות הוקפצו והועברו לקערה, מוסיפים את רוטב הצ'ילי.

ועוד דבר קטן… בגלל שמשתמשים בכיריים ביתיות על להבה לא כמו בתאילנד…
לא מרימים את הווק מהאש ועושים דאווין של הקפצה. כל הרמה כזו,
מורידה משמעותית את החום, ואנחנו רוצים לשמור על הווק לוהט.

★ מה צריכים?
מתכון לשני אנשים רעבים

  • 2 בצל סגול
  • 3 גזרים
  • 2 קישואים
  • 2 פלפל אדום או צהוב
  • כוס כרוב חתוך גס
  • חצי כוס אפונה סנפרוסט
  • כוס ברוקולי קפוא או טרי- לחלוט 5 דקות במים רותחים ולסנן!
  • חבילת טופו חתוכה לקוביות

 

  • לתיבול:
  • סויה דלת נתרן או ללא גלוטן
  • סילאן טבעי
  • צ'ילי מתוק
  • כף שום כתוש
  • 3 כפות שמן
  • כוסברה או בצל ירוק לקישוט

★ איך מכינים?

  • חותכים את כל הירקות לרצועות או עיגולים דקים ואת הטופו לקוביות או מגרדים בפומפיה.
  • משרים את הטופו במרינדה המכילה 2 כפות סילאן ו-3-4 כפות סויה,חצי כפית שום כתוש לכחצי שעה. לאחר מכן מקפיצים כ 6-7 דקות על מחבת עד להשחמה של הקוביות (או הטופו המגורד)
  • במחבת רחבה נון סטיק מחממים כפית שמן ומתחילים בהקפצת הירקות כמו שהוסבר בתחילת המתכון (כמות קטנה של ירקות בכל פעם…)
  • בסוף מערבבים בקערה את כל הירקות עם הטופו המוקפץ ומוסיפים 2-3 כפות רוטב צ'ילי ואפשר גם חופן כוסברה או בצל ירוק אם אוהבים

הטיפ שלי: אפשר להוסיף אטריות אורז או שעועית להעשרת הארוחה!
גם ללא גלוטן וגם טעים טעים :)

מתכון טופו עם ירקות מוקפצים
מתכון טופו עם ירקות מוקפצים
מתכון טופו עם ירקות מוקפצים
344