פשטידת תרד וכרישה

פשטידה מהממת שאפשר להכין בכלי חרס או תבנית פיירקס
ואפשר גם להכין בתבניות סיליקון קטנות ולשמור במקפיא לשעת הצורך.

 

✿ מה צריכים?
מתכון ל 12 מאפינס בתבנית שקעים סיליקונית/ תבנית פיירקס בינונית

  • 2 חבילות תרד טרי
  • 1 גבעול כרישה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 גבינה לבנה 5%
  • 3 ביצים
  • חצי כוס פירורי גבינה צהובה או פרמז'ן
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • כפית שטוחה אורגנו
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • חותכים את הכרישה לחצאי טבעות ומקפיצים קלות במחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית.
  • אחרי הזהבה מוסיפים למחבת את עלי התרד למינימום זמן, רק עד שמחליפים את הצבע. מסננים את הירקות במסננת כמה דקות ומעבירים לקערה.
  • מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
  • משמנים קלות תבנית שקעים מסיליקון וממלאים כל שקע במלית.
  • אופים במרכז התנור כ 60- 45 דקות עד להשחמה יפה עד שהפשטידה אפוייה היטב ובנגיעה יבשה מבחוץ.
  • מצננים מעט ומגישים לצד סלט טרי!

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!

פשטידת תרד וכרישה
פשטידת תרד וכרישה
פשטידת תרד וכרישה
1,327