טבולה

טבולה בורגול, הכי קלאסי, הכי פשוט. תמיד עובד!

★ איך מכינים?

  • 2-3 עגבניות קשות
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור נענע
  • 1/2 חבילת בצל ירוק טרי
  • 1/2 כוס בורגול דק מאוד
  • 1/2 כוס שמן זית (לא להתקמצן!)
  • מלח, פלפל גרוס, מלח לימון-חצי כפית

 

★ איך מכינים?
שוטפים היטב את הירקות והירק.
קוצצים דק את הירק, ואת העגבניות לקוביות לא מאוד קטנות.
מוסיפים את הבורגול בהדרגה (יכול להיות שיספיק פחות).
(אם זה בורגול גס- אפשר להשרות שעה במים או לבשל ולסנן ולהשתמש בו במקום הדק.) אם משתמשים בבורגול דק (שדומה לסולת)
אין צורך לשטוף או לבשל אותו, הנוזלים מהעגבניות יספיקו כדי לרכך אותו.
לכן, חשוב להשתמש במים של העגבניות ולא לזרוק אותם…

מוסיפים את התיבול- שמן זית, מלח, פלפל גרוס ומלח לימון.
מערבבים ומניחים לספיגת טעמים ונוזלים כחצי שעה.
זאת מפני שהבורגול לא מבושל וסופג את מיצי העגבניות והשמן.

*טיפ: אפשר להוסיף מעט עדשים שחורות מבושלות שנותנות צבע, טעם וגם הופכות את הסלט לחלבון מלא!

מגישים בקערה יפה!
סלט פרשי ומרענן, גם ליד בשרים וגם ליד פשטידות
ואיזה קל להכנה…! מושלם!

311