פסטה מכינים לפי הוראות היצרן שעל האריזה.

רוטב רוזה:

למעשה זה רוטב על בסיס עגבניות שהוספנו לו שמנת לבישול.

מה צריכים?

  • 4-5 עגבניות קצוצות (או עגבניות מרוסקות 600 גר')
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4-5 עלי בזיליקום
  • מלח, פלפל
  • מיכל שמנת לבישול 15%
  • 2 כפות שמן זית
  • **אפשר להוסיף- 2 כפות רסק עגבניות (לא חובה)

איך מכינים?

  • בסיר מטגנים קלות שום בשמן זית, נזהרים לא לשרוף!
  • מוסיפים את העגבניות ומערבבים מידי פעם עד לריכוך מלא של העגבניות.
  • מתבלים במלח, פלפל ובזיליקום ומוסיפים את השמנת.
    מבשלים עד לבעבוע קל בלבד, טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
    אם אוהבים רוטב דליל יותר, מוסיפים מעט מים. ממשיכים לבשל שוב
    עד בעבעוע קל, ומורידים מהאש.
452