מתכון לכ-5 רולים

★ מה צריכים?

  • 2 כוסות אורז לסושי
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כפית מלח

מבשלים את האורז עד שכל המים נספגים (כ 15-20 דקות) בסיר סגור.
לאחר שהאורז מוכן, מעבירים באמצעות כף עץ לקערה.

 

בכוס מערבבים :

  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף סוכר

לאחר האורז מוכן,מוסיפים את החומץ והסוכר שערבבנו.
(אפשר לבשל בפינג'אן אבל ממש לא חובה, אם שופכים על האורז כשהוא חם!)

עכשיו האורז מוכן, נותנים לו להתקרר ורק אז משטחים על דפי האצות נורי.

יש להקפיד להשאיר בסוף כ-2 ס"מ ללא אורז כדי לאפשר לאצה להידבק.

רצוי לשטח את האורז בצורה אחידה ולא מאוד עבה ולהשתדל לא להדק יתר על המידה.

 

מילוי:

אפשר לשים ירקות טריים חתוכים דק מאוד לג'וליאנים (גזר, בצל ירוק, מלפפון (רק בחלק החיצוני הירוק), אבוקדו, בטטה צלויה…
דגים טריים מאוד נאים
וחביתת טמגו- פשוט מקשקשים ביצה עם מעט סויה וחצי כפית סוכר ומטגנים לחביתה

חותכים לרצועות ומגלגלים בתוך הרול עם ירקות.

 

 

כתבה עם טיפים טובים אפשר למצוא כאן

77