מרק עדשים ירוקות סמיך

מרק מפנק בכלום עבודה.

✿ מה צריכים?

  • 2 בצלים קצוצים
  • 5 גזרים קלופים חתוכים לטבעות של 1 ס"מ
  • 3- 4 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים דק
  • 1 תפו"א חתוך לקוביות קטנות
  • חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
  • 1.5 כוס עדשים ירוקות
  • מים רותחים (לפי גודל הסיר והמרקם שרוצים ליצור…)
  • 1 כף שמן זית
  • תבלינים: מלח, פלפל, פלפל אנגלי, עלי דפנה, כמון

✿ איך מכינים?

  • בסיר גדול מטגנים את הבצל הקצוץ עם כף שמן כ -5 דקות
  • מוסיפים קוביות גזר, תפו"א וסלרי ומערבבים.
  • מוסיפים מים רותחים ועדשים ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים תבלינים שאוהבים: 1 כף מלח ואני אוהבת גם פלפל, 3-4 גרגירי פלפל אנגלי שלם ,3 עלי דפנה, 1 כפית גדושה של כמון.
  • נותנים למרק להתבשל כשעה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מידי פעם. לקראת הסוף מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, כדי שתישאר ירוקה ורעננה.
  • טוחנים בעזרת בלנדר סטיק למרקם שאוהבים. אני מעדיפה להשאיר את המרק גס ולא לגמרי טחון.

✿ הטיפ שלי: אפשר ומומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא חצי לשבוע הבא!

מרק עדשים ירוקות סמיך
מרק עדשים ירוקות סמיך
מרק עדשים ירוקות סמיך
212