מרק סלק לקובה

ה- מרק האהוב עלי לבשל בו קובות מושלמות!
טיפ חשוב- עדיף להתחיל איתו ורק אחרי זה להתחיל את ההתעסקות עם הקובה…

★ מה צריכים?

  • 3 סלקים בינוניים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3-4 גבעולי סלרי עם העלים
  • 1לימון פרסי
  • מיץ מלימון אחד (או יותר)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • הרבה תבלינים: 2-3 תרמילי הל, 2-3 שיני ציפורן, מלח, פלפל, בהרט.

★ איך מכינים?

כמה טיפים חשובים כדי לשמור את האדום האדום הזה :

  • שטפו היטב את הסלק (וודאו שאין שאריות בוץ וזקן מיותר)
    אבל אל תקלפו אותו!
  • מלאו את הסיר במים רותחים ובשלו את 2 סלקים שלמים בתוכו.
    את הסלק השלישי קולפים ומגרדים בפומפיה ומוסיפים לסיר המרק.
  • ממשיכים בבישול עד שהסלק רך (נועצים מזלג).
  • עכשיו אפשר להוציא את הסלק, לחתוך לקוביות ולהחזיר לסיר.
  • *** אם רוצים לקצר את התהליך, קולפים את הסלק, חותכים לקוביות ומבשלים.
    מומלץ תמיד לגרד סלק אחד כדי להשאיר צבע עז ומרקם נעים.

 

  • אחרי שהקוביות כבר רכות מעט, מוסיפים את כל שאר המרכיבים והתבלינים.

המרק צריך להתבשל לפחות שעה כדי שיצאו כל הטעמים… אז אל תאיצו בו לפני שמכניסים את הקובה.
תנו לקסם הסגלגל אדום הזה לקרות ובנתיים טפלו בקובה.

את הקובות מכניסים אחרי שהמרק מוכן וטעים, אחרי שתיקנתם תיבול.
(גם אם טריות וגם אם הן קפואות)

149