מתכון לעוגה טבעונית תפוח אגס

עוגה מהסוג שפשוט כיף לצרף לקפה או לתה
כמה דקות אחרי שיוצאת מהתנור…
משהו של בית. לא מתוק מידי, לא מתחנף. פשוט. נעים.
(וכרגיל…קל לגמרי). הפעם בגרסה הטבעונית, במיוחד בשביל הלקוחות והחברים הטבעוניים שלי :)
(בינינו, גם אלה שלא – לגמרי מוזמנים להכין אותה וליהנות!)

 

✿ מה צריכים?
מתכון לתבנית בבקה או עגולה בקוטר 26 או 24"

  • 2.5 כוסות קמח תופח
  • 2 תפוחים קלופים (עדיף גרני סמיט ירוקים)
  • 2 אגסים
  • 2 בננות בשלות מאוד
  • 1/2 כוס חלב סויה
  • 1/2 כוס שמן קנולה או שמן זרעי ענבים
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה או סוכר קנים
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 2 קופסאות קטנות רסק תפוחים 220 גר' סה"כ (אני השתמשתי בלא ממותק)
  • 1 כפית קינמון

✿ איך מכינים?

  • מחממים תנור ל 180 מעלות במצב טורבו
  • מנקים את הגרעינים וחותכים את התפוחים והאגסים לחצי לאורך, ולאחר מכן לפרוסות דקות (כחצי ס"מ).
  • מכינים את הבלילה: מועכים עם מזלג את הבננות ומערבבים יחד בקערה את כל החומרים הרטובים (רסק,שמן,חלב סויה,וניל).
    מוסיפים את היבשים: קמח, סוכר וקינמון.
  • מערבבים עד ליצירת בלילה חלקה וללא גושים. הבלילה צריכה להיות נוזלית (לא ממש בצק) אבל די סמיכה.
  • מסדרים בתבנית את פרוסות התפוחים בשכבה אחת.
    מעל התפוחים מוסיפים 1/3 מכמות הבלילה.
    מסדרים שכבה צפופה של אגסים ומעל עוד 1/3 מהבלילה
    ובשכבה האחרונה מסדרים יחד אגסים ותפוחים את ה 1/3 האחרון מהבלילה.
    (לי נשארו קצת פירות אז סידרתי גם מלמעלה :))
  • אופים כ 35-45 דקות במרכז התנור ובודקים באמצעות מזלג אם העוגה מוכנה מבפנים. (בינינו, גם אם קצת רך, אין פה ביצים חיות…)
  • מגישים חמים ליד הקפה, עוצמים עיניים ומתפנקים.
מתכון לעוגה טבעונית תפוח אגס
מתכון לעוגה טבעונית תפוח אגס
מתכון לעוגה טבעונית תפוח אגס
279