תבשיל קארי תאילנדי

למה אני אוהבת תבשיל קארי?
כי יש בו שילוב נדיר של טעמים עזים, מעניינים ומאוזנים של תאילנד,
עם תהליך קל, קצר ופשוט שלא מסבך את החיים.
מה עוד אפשר לבקש??

(חוץ מאורז בצד ?)

◀️⁩מה צריכים?
כף משחת קארי מוכנה (ניתן להשיג בכל סופר)
כפית סוכר
קורט מלח או כף רוטב סויה
כפית רוטב דגים (לא חובה אבל מוסיף מאוד)
250 גר' קרם קוקוס

שדרוג לטעם אותנטי- כמה עלי כפיר ליים ושורש גלנגל קפואים. זה עושה וואו! ניתן להשיג במכולות אסיאתיות, בשוק לוינסקי ובמושבים שעובדים בהם תאילנדים (:

ירקות, סשר,טופו, דג, מה שאוהבים…
כאן שמתי טופו עם ירקות וממרח קארי אדום שהוא די פיקנטי.

והכי חשוב—מלמעלה— מוסיפים צרור בזיליקום או עלי כוסברה שלמים!

◀️⁩ איך מכינים?
חותכים את הירקות לקוביות, מזלפים מעט שמן זית ואופים בתנור על 200 מעלות כרבע שעה, לריכוך קל בלבד.

בבנתיים, בסיר רחב ושטוח (סוטאז') שמים כף ממרח הקארי, אפשר עם מעט שמן אבל לא ממש חובה כי קרם הקוקוס שומני מספיק.
שופכים את קרם הקוקוס ומערבבים.

מבשלים עד לבעבוע קל.
מוסיפים סוכר,סויה ורוטב דגים. אם השקעתם אז זה הזמן להוסיף גם את עלי הכפיר ליים ושורש גלנגל (רק לטעם, הם לא אכילים…)

טועמים לאיזון ושיפור הטעם.
כשטעים לכם-מוסיפים את הירקות הקלויים ומערבבים מעט. מבשלים כ 5-10 דקות לריכוך הירקות,אבל זהירות לא לבשל יותר מידי.
לא רוצים פירה ירקות…

טופו או רצועות עוף מוסיפים בסוף ל10 דקות אחרונות- הם מתבשלים ברוטב במהירות.

מגישים ליד אורז חם ומפנטזים על חופשה בתאילנד
💜

תבשיל קארי תאילנדי
תבשיל קארי תאילנדי
תבשיל קארי תאילנדי
34