תבשיל קארי וקרם קוקוס

תבשיל עוף בקארי צהוב עם ירקות זו תגלית שחייבים לגלות!
אחרי שניסיתי בפעם הראשונה פשוט התמכרתי…
בכל פעם מכינה אותו עם הירקות שיש בבית.
לפעמים עם טופו, לפעמים עוף ולפעמים רק ירקות ברוטב מדהים ומלא בטעמים של תאילנד. (אחחח הגעגועים…)
אז הנה המתכון שמתאים גם לטבעונים בשינוי קל.

* בהזדמנות זו אזכיר את ההבדל בין קרם לנוזל קוקוס:

הנוזל הוא מה שיש בתוך האגוז (שאפשר לשתות בקש)
הקרם הוא למעשה האגוז עצמו שטחנו וסיננו ונוצר קרם שמזכיר שמנת.
הקרם הרבה יותר עשיר בטעמים וגם מכיל יותר קלוריות (כ – 230 ל 100 מ"ל)
לעומת הנוזל המימי (שמכיל כ – 60 קק"ל ל100 מ"ל).
יש הבדלים רבים בין החברות בתכולה ובהרכבים, לכן כדאי לשים לב
ולקנות קרם של חברה שמשתמשת בכמה שפחות חומרים מיצבים.
אני קונה את הקרם של חברת אסיה עם התוית הירוקה (יש גם כחולה וורודה…)

✿ מה צריכים?
תבשיל ל 3-4 אנשים (שנגמר מהר!)

  • 2 כפות ממרח קארי צהוב
  • 1 כף שמן
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 3-4 עלי כפיר ליים (נכון שזה תבלין מיוחד, אבל שווה להתאמץ ולהשיג אותו)
  • 2 חתיכות שורש גלנגל (פחות הכרחי)
  • 1 כף רוטב דגים
  • מעט מלח (להוסיף בסוף!)
  • 1 כרובית מפורקת לפרחים גסים
  • 2 גזרים חתוכים לעיגולים
  • 1 בצל חתוך גס
  • 3-4 יח' חזה עוף חתוך לרצועות
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים גס
  • חופן כוסברה או בזיליקום

✿ איך מכינים?

  • מתחילים בסוטאז' או סיר נמוך לפתוח את הקארי בשמן. כלומר, לערבב את הממרח כדי שיתפזר ולא יהיה גוש…
  • מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים עד שהמחית קארי נעלמת בתוכו.
  • מבשלים על אש קטנה כ 10 דקות ומוספים את הירקות החתוכים לקוביות.
    מוסיפים את כל התבלינים (כפיר ליים, רוטב דגים, .
  • מבשלים עד לריכוך ואם צריך מוסיפים מים (כדי שיהיה נוזלי עם הרבה רוטב)
    על אש קטנה משהו כמו 20 דקות.
  • מוסיפים את העוף וממשיכים לבשל עוד כ 10-5 דקות.
  • מגישים עם צרור בזיליקום טרי מעל אורז לבן חם.אם רוצים עוד חריפות (אני בעד…) מוסיפים פלפל ירוק אחד חתוך לטבעות, לקראת סוף הבישול.אפשר להשתעשע עם הירקות ולגוון עם
    כרובית, חצילים, קישואים ומה שאוהבים!
    בתאבון!!

✿ הטיפ שלי לטבעונים: אפשר ומומלץ להכין עם קוביות טופו במקום העוף ולוותר על רוטב הדגים.

תבשיל קארי וקרם קוקוס
תבשיל קארי וקרם קוקוס
תבשיל קארי וקרם קוקוס
3,347