מאפה פילו

מחפשים להגיש משהו שייראה מליון דולר
אבל
שיקח 1/4 שעה הכנה?
משהו טעים וקריספי שמתאים כמנה עיקרית
ויכול בקלות להפוך גם למנה ראשונה?

אז הנה! מצאתם!
אני קוראת לו "פאי רועים בכאילו"
כי זה למעשה מאפה בשר
אבל בלי כל העניין של פירה.
הוא עשוי שכבות שכבות של פילו
וממולא בבשר. (אפשר להחליף בקלות לתערובת עדשים, בצל, פטריות ובטטות או כל מילוי צמחוני או טבעוני אחר…)
הרעיון הוא לצלות במחבת את המאפה ממש לפני ההגשה!

***מה צריכים?? ***
1 חבילת דפי פילו מופשרים
800 גרם בשר טחון
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
2 בצלים קצוצים
חצי חבילת פטרוזיליה
1 גזר מגורד
1עגבניה קצוצה
כמה ענפי טימין או אורגנו

2 ביצים
שמן זית למריחת הדפים
תבלינים: כמון, מלח, פלפל,מוסקט טחון,בהרט
אפשר: צנוברים.

***איך מכינים? ****
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים אליו במחבת את הבשר הטחון (בכל פעם כמות קטנה כדי לא להציף את המחבת בנוזלים ולקרר אותה )

מטגנים את הבשר תוך כדי פירור שלו ומוסיפים את הסלרי עד שמוכן לחלוטין.
מוציאים לקערה ומערבבים עם כל החומרים. (את הביצים להוסיף אחרונות אחרי שהתערובת מעט התקררה.)
מתבלים ומקררים. אם יש נוזלים, שופכים אותם החוצה.

בנתיים במחבת גדולה ושטוחה מסדרים את דפי הפילו
ובין כל דף לדף מורחים שמן זית עם מברשת.
יש לסדר את הדפים בצורה לא חופפת,
כדי שנוכל לסגור את הדפים על המילוי בסוף (ראו תמונה).

אחרי שהשתמשנו ב 3/4 מהדפים
שופכים פנימה את המילוי של הבשר
ומתחילים לסגור דף על גבי דף עם מעט שמן זית בינהם.

כך שקיבלנו מחבת שיש בה כבר את המאפה מוכן לקלייה.

10 דקות לפני הארוחה
מדליקים גז על אש קטנה ומניחים את המחבת עם המאפה.
אחרי כחמש דקות, כשהקצוות כבר מתחילים להשחים,
מורידים בהחלקה את המאפה לצלחת
והופכים את המאפה לצידו השני על המחבת.
גם כאן- 4-5 דקות של צליה קלה וזהו! מוכן!

מגישים על מגש יפה וחותכים בסכין חדה לפרוסות.

*בגרסת המנה הראשונה מכינים שקיקים מהפילו
ואופים בתנור כ15 דקות ב 180 מעלות.

פאי רועים בפילו
0I6A5833
פאי רועים בפילו
479