פאד קפאו

★ מה צריכים?
עבור כ 3 מנות גדולות

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/2 קילו בשר טחון
  • חופן בזיליקום
  • קוביית ג'ינג'ר קטנה (1*1 ס"מ)
  • 2-3 שיני שום
  • פלפל צ'ילי אדום חריף
  • פלפל שאה גרוס
  • כפית רוטב דגים (מאוד מוסיף אבל לא חובה)
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • כפית רוטב סויה
  • 3 ביצים (להכין עין ולהגיש מעל)
  • כוס אורז לבן בסמטי
  • ואני מוסיפה גם חצי כרוב לבן מוקפץ (לא במתכון המקורי)

★ איך מכינים?

  • מכינים אורז- 1 כוס אורז בסמטי, עם 1+ 3/4 כוס מים רותחים ומעט מלח.
  • בנתיים, מטגנים במחבת בצל. אחרי הזהבה מוסיפים את הבשר הטחון, הפלפל, השום והג'ינג'ר. מטגנים עד להשחמה מלאה, תוך כדי מפוררים את הבשר.
  • מוסיפים תבלינים ובזיליקום ומתקנים טעם. (מלח, שאטה, לימון, רוטב דגים, סויה)
  • לשדרוג- מקפיצים רצועות כרוב לבן עם מעט מלח או סויה ומגישים כמצע למנה.
  • מרכיבים הכל יחד:
    – כרוב לבן מוקפץ
    – אורז
    – בשר מוקפץ
    – ביצת עין הפוכהמתענגים בביס מכל השכבות יחד.
פאד קפאו
פאד קפאו
פאד קפאו
107