עוף מוקפץ מתכון של סיוון

ארוחה צבעונית ושלמה לגמרי שהולכת מצויין גם כארוחת צהריים וגם בערב.
בזכות כמות הירקות שיש בה היא דלה בקלוריות ולא מכילה פחמימות מאורז או נודלס.
לאלה שרוצים את המנה עוד יותר בריאה- אחרי ההקפצה סדרו את הירקות ועוף על מצע של עלי חסה טריים ויש לכם סלט חם ומשביע מאוד!

✿ מה צריכים?
מתכון לכ-5 מנות

  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות גסות
  • 1/2 כרוב חתוך לקוביות גסות
  • 2 פלפל אדום או צהוב חתוך לרצועות דקות
  • 2 קישואים חתוכים לעיגולים דקים
  • 2-3 גזרים חתוכים לעיגולים דקים
  • 1 כוס כרובית מפורקת לפרחים
  • 1/2 קילו חזה עוף חתוך לרצועות קטנות
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס באלכסון
  • 1/2 חבילת נבטים סיניים
  • רוטב סויה
  • 5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 6-5 כפות שמן זית
  • חצי כוס מים
  • 1 כף שמן שומשום
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כפית פלפל שאטה חריף גרוס (לא חובה)
  • 2 כפות בוטנים קצוצים (לא חובה)

✿ איך מכינים?

כל העניין עם המוקפץ הזה הוא לשמור את הירקות פריכים ולא לבשל אותם לגמרי.

כדי שזה יקרה, השתמשו בווק איכותי ודק שמתחמם במהירות.
כך שירקות יקבלו צלייה יפה מבלי שיגירו הרבה נוזלים.
עוד דבר חשוב, לא להעמיס על הווק את כל הירקות יחד!
שוב, כדי שיקבלו צליה ולא יוציאו מים בזמן ההקפצה.

אין כן עושים את זה?
מחממים את הווק, מוסיפים כף שמן ורק אז את זורקים פנימה סוג אחד של ירק בלבד בכל פעם.
לכל ירק זמן בישול שונה, וההקפצה בנפרד אומנם לוקחת יותר התעסקות, אבל בסופו של דבר חוסכת זמן ומביאה לתוצאה שתרצו- ירקות פריכים וטעימים!
מחכים כמה שניות, וכשהרחש נרגע, מערבבים. ברגע שהנוזלים נגמרים במחבת, אפשר להוסיף כף מרוטב הסויה ומעט מהשום הכתוש.
אם הירקות עדיין לא מוכנים אבל הנוזלים נגמרו, השתמשו במעט(!) מים במקום בעוד שמן.

באופן הזה מקפיצים את הכל הירקות מלבד הנבטים והבצל הירוק.
מידי פעם שוטפים את הווק בין ירק לירק, בכדי שלא תתקבל מרירות מהנוזלים שנשרפו.

לאחר שכל הירקות הוקפצו והועברו לקערה, מוסיפים את רוטב הצ'ילי.
עכשיו מקפיצים את עוף-
בקערית מערבבים את רצועות העוף, כפית שום כתוש, סילאן, שמן שומשום
ומי שאוהב יכול להוסיף פלפל שאטה גרוס לחריפות.
מחממים את הווק, מוסיפים כף שמן ואחריה מוסיפים את העוף.
מידי פעם מערבבים עד להשחמה מלאה של כל הנתחים, אבל יש לשים שיש מעט נוזלים בווק.
מוציאים ומוסיפים לקערת הירקות.

מוסיפים גם את הנבטים והבצל הירוק ומגישים חם עם מעט בוטנים טחונים מלמעלה.
בתאבון!

 

טיפ-

1. אפשר את אותו מתכון להפוך לטבעוני -מחליפים את העוף בקוביות טופו שמקפיצים בדיוק כמו העוף.

2. אפשר להוסיף נודלס ולהפוך את המנה לחגיגת נודלס עם עוף וירקות.
פשוט מבשלים בנפרד נודלס (אטריות ביצים) לפי הוראות היצרן
ולאחר שכל הירקות מוכנים ומוקפצים, מערבבים יחד בקערה.
אין צורך להקפיץ בווק שוב, אלא לתקן תיבול או להוסיף מלח אם צריך.

עוף מוקפץ מתכון של סיוון
עוף מוקפץ מתכון של סיוון
עוף מוקפץ עם ירקות
392