עוף מוקפץ עם פטריות פורטובלה

✿ מה צריכים?

  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון או פורטובלה טריות
  • 3 בצלים חתוכים לפרוסות/ טבעות
  • 1/2 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות בגודל אצבע
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 5 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן זית

✿איך מכינים?

  • מטגנים את הבצל על מחבת (עם ציפוי מונע הידבקות) עם מעט שמן זית, עד להזהבת הבצל. מוציאים לקערה.
  • מטגנים קלות בנפרד את הפטריות עם מעט שמן זית.
    בכל פעם סלסלה אחת, על מנת למנוע הפרשת מים מהפטריות ובכדי לקבל צריבה יפה.
    *אפשר להוסיף קצת מרוטב הסויה במקום שמן במידה ומתאדים הנוזלים. מוציאים לקערה עם הבצל.
  • מערבבים בקערית את העוף עם הסויה והסילאן
    מטגנים קלות במחבת על חום גבוה עד שמתקבל צבע שחום ויפה.
  • מוסיפים למחבת את הפטריות והבצל
    ל-2 דקות נוספות שכל התערובת תתאחד. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
  • מגישים בקערה יפה עם עירית.כמה פשוט, ככה טעים!
    וגם עובר לא רע בכלל הקפאה!
עוף מוקפץ עם פטריות פורטובלה
עוף מוקפץ עם פטריות פורטובלה
עוף מוקפץ עם פטריות פורטובלה
411