עוף בלימון

כמה כבר אפשר לאכול חזה עוף עם תבלינים?
גם אתם שואלים את עצמכם? מצויין! אז הנה חזה עוף קצת אחר.
ספוג בטעמים עזים של לימון שמשאיר את העוף עסיסי ומיוחד.
אפילו הילדים ישמחו לטעום מהקסם הזה.

✿ מה צריכים?

  • 6-8 פרוסות עוף דקות (כמו לשניצל)
  • מיץ מלימון אחד סחוט
  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • לימון אחד פרוס לטבעות
  • 1 שן שום כתושה
  • כפית פפריקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס מים
  • מעט שמן לטיגון

✿ איך מכינים?

  • מערבבים בקערה את חזה העוף עם כל חומרי המרינדה מלבד השמן.
    הלימון כובש את העוף ומשאיר אותו עסיסי. לשם כך יש לחכות כחצי שעה שהטעמים יספגו. (כדאי לשמור במקרר ובנתיים להכין סלט טעים)
  • מוצאים מהמקרר ומטגנים את פרוסות חזה העוף במחבת נון-סטיק עם מעט שמן, וללא הנוזלים של המרינדה.
  • לקראת סיום הצלייה מוסיפים מהמרינדה עם פרוסות הלימונים וממשיכים בצלייה.
  • מוציאים כשהעוף עשוי מבפנים (המרקם שלו קשה יותר והוא מקבל צבע זהוב מהצלייה במחבת).
  • מגישים חם על מצע של בורגול או ירקות בתנור.
מתכון לחזה עוף בלימון
מתכון לחזה עוף בלימון
מתכון לחזה עוף בלימון
281