ממולאים ב-10 דקות

כשבאתי לבקר את סבתא דבורה בחיפה, רק לקפה… היא כמובן הוציאה משהו לנשנש ואני לא יכולתי לסרב וגם לתחקר על המתכון. מדובר בגרסה קלה ופשוטה יותר לממולאים שאפשר להשתמש בהם בשלל ירקות.
הנה הוא כאן… המתכון של סבתא. (מקווה שאתם מבינים את גודל הזכות,כן?)
בסיר רחב ומהביל, תיצרו כמו סנדוויצ'ים של ירקות במילוי בשר שמתבשלים עד שנהיים רכים וטעימים. וכל זה, בלי כל ההתעסקות של ממולאים.
ברור שניסיתי בבית עוד באותו השבוע!
יצא אש…

✿ מה צריכים?

  • 1 בצל חתוך לעיגולים של כ-1 ס"מ עובי
  • 1 עגבניה חתוכה לעיגולים של כ-1 ס"מ עובי
  • חצי חציל חתוך לעיגולים של כ-1 ס"מ עובי
  • 1 קישוא חתוך לעיגולים של כ-1 ס"מ עובי
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 קג בשר טחון איכותי
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • כף רסק עגבניות מדוללת בחצי כוס מים
  • 1-2 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שום כתוש
  • מלח, פלפל שחור גרוס, מעט אורגנו,בהרט, פפריקה

✿ איך מכינים?

  • מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, השום, הפטרוזיליה והתבלינים ויוצרים "סנדוויצ'ים" של ירק-בשר- ירק. אפשר לשדך חציל לקישוא, קישוא לבצל וכו'- כלומר, לא חייבים ששתי הפרוסות יהיו אותו ירק.
  • מחבת רחבה (סוטאז' עם מכסה) שמים מעט שמן זית ומניחים את פרוסות הירקות במילוי הבשר לטיגון קל של מספר דקות מכל צד.
  • לאחר שהירקות מטוגנים קלות, מוסיפים למחבת את המים עם הרסק- גובה המים צריך להיות ס"מ וחצי, לא יותר. זה נראה מעט, אבל הירקות מפרישים המון נוזלים והכל יתבשל מצויין בכמות הזו של המים.
  • מוסיפים לסיר עוד קצת מהתבלינים, מכסים ומבשלים 30-45 דק' עד שכל הירקות רכים אבל לא מתפרקים.
  • מגישים ליד אורז לבן ונהנים בטירוף!
ממולאים ב-10 דקות
ממולאים ב-10 דקות
סבתא דבורה מבשלת
1,195