מוסקה

★ מה צריכים? 
3-2 חצילים מאורכים וקלים
700 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
מעט שמן זית
3 ביצים
חצי צרור פטרוזיליה או כוסברה
תבלינים: מלח, בהרט,פפריקה

לרוטב
עגבניות מרוסקות (שימורים 800 גר')
3-4 שיני שום קצוצות
3-4 כפות שמן
טימין/ אורגנו
מלח,פלפל
פפריקה

★ איך מכינים? 
– מחממים תנור ל 170 מעלות.

– פורסים את החצילים לעיגולים בעובי כס"מ ושוטחים בתבנית עם מעט שמן זית. מפזרים מעט מלח על החצילים.

– קולים את החצילים עד שמשחימים מעט (כחצי שעה). הופכים וממשיכים לאפות עד שישחים גם הצד השני.

-בנתיים מטגנים בצל קצוץ עם שן שום במחבת עד להזהבה. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך כדי שמפוררים את הבשר לחלוטין.
חשוב! אם יש לכם מחבת קטנה שימו רק מחצית מהבשר בכל פעם כדי שהתערובת לא תגיר נוזלים ותוכל להיצלות בקלות!

-אחרי שהבשר מוכן לגמרי, מוציאים לקערה. מוסיפים את הביצים, התבלינים וירק הקצוץ.

– מכינים רוטב עגבניות: בסיר קטן מטגנים את הבצל הקצוץ עם שן שום קצוצה. לאחר הזהבה מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כ-20 דקות עם תבלינים ו- 3 כפות שמן.

מרכיבים את המוסקה:
מסדרים בתבנית פיירקס או תבנית עמוקה אחרת בשכבות:
-רוטב עגבניות
-חצילים
-בשר מתובל
וחוזר חלילה (2 שכבות לפחות)

ובסוף למעלה- מערבבים כוס מרוטב עגבניות עם 2 כפות קמח ושופכים מלמעלה.

מכסים בנייר כסף ואופים לפחות 45 דקות.
מוציאים, פורסים ומגישים חם חם!

* לצמחונים: אפשר להחליף את הבשר בפטריות קצוצות מוקפצות עם עדשים שחורות.
* למפנקים: אפשר לפזר חצי כוס פירורי גבינה צהובה מלמעלה לפני האפיה.

608