בצל ממולא

★ מה צריכים?

  • 4 בצלים בינוניים למילוי (רצוי לבחור מאורכים)
  • 3/4 כוס אורז עגול
  • 2 כפות צימוקים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 עגבניה מגורדת
  • 300 גר' בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ לקוביות קטנות
  • מלח, מוסקט, בהרט

לרוטב:

  • 1 כוס סיידר תפוחים
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 5 כפות רכז רימונים

★ איך מכינים?

למילוי:

  • מכינים את האורז- מבשלים בסיר קטן עם 1.5 כוסות מים רותחים ומעט מלח.
  • חורצים את הבצלים עד לליבה שלהם- חריץ אחד עד המרכז. בנוסף מסירים את הקודקודים כדי שיהיה קל להפריד את השכבות בהמשך.
    בסיר מים מבשלים את הבצלים למילוי כ-20 דקות
    עד שאפשר להפריד את השכבות שלהם וליצור מהם את המעטפת של הממולאים.
  • במקביל מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ (1 יח') עד להזהבה.
    מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור הבשר ומתבלים.
  • לאחר שהאורז מוכן מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, הצימוקים והבשר המתובל. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  • ממלאים כל שכבה של בצל במילוי הטעים בנדיבות ומהדקים את הבצל.
    אם הבצל קטן (או בחלקים הפנימיים שלו) אפשר לעטוף בשכבת בצל נוספת.
  • בסיר שטוח ורחב מביאים לרתיחה מים, סיידר, רכז רימונים ורסק עגבניות.
    לאחר הרתיחה מסדרים את הבצלים הממולאים ומבשלים סגור כ- 20 דקות ברוטב.
    מידי פעם מזלפים מהרוטב על הבצלים או הופכים אותם בעדינות.
  • יוצא מדהים וחגיגי! תהנו!
290